Trénink 5. dubna

06.04.2009 10:35

Dnes byl v Ostravě-Hrabové další trénovací den, ale počasí už nám tolik nepřálo. Termika skoro žádná, nebo jen občasná bublina. Ve velké výšce (okolo 300m) se občas dalo udržet, ale někdy to padalo úplně všude a všem - lety max 5-7 minut z této výšky nebyly vyjímkou... Letadla se při tom skoro ztrácela v oparu, který nezmizel celý den. Ivan Havlík nám ukázal že opravdu umí, nebo měl více štěstí. Termiku našel i tam, kde ostatní padali, ale je fakt, že jeho Ambrosie lítá obvykle asi o 100m výše - lepší motor i baterky jsou znát... 

Alešovo opravené Corado lítá velmi dobře a má docela slušivou kabinku z PET láhve. Minulá havárie se na letu neprojevuje a dnes předvedl i fungující klapky - přistává už hezky pomalu a přesně (na rozdíl ode mne, já umím jen to pomalu...). 

Odpoledne se rozfoukalo a oba kompozitové stroje ukázály co umí, vítr jim opravdu nedělá tolik problémů. Vítr navíc foukal docela nepříjemně kolmo k dráze a muselo se přistávat od potoka - moc místa tam není, stromky a zaparkovaná auta nejsou právě dobré "přistávací terče". Můj Tweety s drsnějším povrchem a prohnutějším profilem křídla se sice držel, ale je přece jen pomalý, při stoupání stál téměř na místě a nad zemí si s ním vítr pohazuje, přesné přistání je tak trochu adrenalin... Je to zkrátka letadlo do klidu. 

Nakonec nikdo nic nerozbil, drobné šrámy od tvrdších přistání jsou snadno opravitelné a všichni mají zase o nějakou zkušenost více. Příští víkend bude dlouhý a pokud se vydaří počasí, bude snad velká generálka na první LamaCup.    

petan64

—————

Zpět


www.LamaCup.cz